17 ore în ambulanţă

Dimensiune text

Este binecunoscut faptul că, pentru cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ, salvarea unei vieţi depinde de viteza de reacţie.

 

Potrivit medicului Letiţia Damoc, coordonatorul SJA Neamţ, cadrele medicale acţionează după un protocol foarte bine stabilit, iar timpul de deplasare de la momentul primirii unui apel de urgenţă şi pînă la a ajunge la respectivul caz variază de la trei-patru minute la cîteva ore.

„Cea mai rapidă intervenţie a nostră a fost de ordinul secundelor. Acest lucru s-a întîmplat în cazul unui accident rutier care s-a petrecut chiar în poarta Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Atunci, cadrelor medicale le-au trebuit numai cîteva secunde să intervină. Printre cele mai lungi intervenţii sînt cele în care sîntem plimbaţi de la un spital la altul. Atunci, un transport poate dura între 12 şi 14 ore, în funcţie de numărul clinicilor la care sîntem redirecţionaţi. Cea mai lungă intervenţie a fost de 17 ore. S-a petrecut într-o iarnă, cînd un echipaj al Ambulanţei a ajuns la pacientul care apelase la noi, dar echipajul a rămas înzăpezit şi nu s-a mai putut întoarce. Abia după 17 ore pacientul a ajuns la spital”, a povestit medicul Letiţia Damoc.COMENTARII

WORDPRESS: 0