Prima paginăEducatie

167 de absenți la ultima probă a bacalaureatului

Dimensiune text

Proba la alegere a profilului şi a specializării este ultima din calendarul de vară al bacalaureatului din acest an. Primele rezultate la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie – iulie vor fi afişate luni, 6 iulie. 

Absolvenţii de liceu au susţinut vineri, 3 iulie, proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul bacalaureatului. Aceştia au susţinut, în funcţie de profilul absolvit, probe la anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, biologie vegetală şi animală, chimie, economie, fizică, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare şi comunicare, psihologie şi sociologie. Pentru o mai bună pregătire a absolvenţilor, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a publicat încă de anul trecut modele de subiecte.

Pentru redactarea cerinţelor subiectelor, absolvenţii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cele trei subiecte, notate cu 30 de puncte fiecare. „La această probă, ultima inclusă în calendarul examenului de bacalaureat, s-au înscris 4.266 de absolvenţi nemţeni. Din totalul de înscrişi, au fost prezenţi 4.099. Nu a fost eliminat niciun candidat”, a precizat profesor Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.

Cei mai mulţi dintre absolvenţi au optat pentru disciplinele biologie şi geografie. La geografie, de exemplu, candidaţii au avut de identificat numele statului şi numele oraşului-capitală marcate pe harta dată, au trebuit să dea răspunsurile corecte la afirmaţiile date, să precizeze deosebirile între clima statelor marcate pe hartă, să prezinte o cauză a densităţii reduse şi a densităţii mari din două state, să identifice unde se află soluri de tip cernoziom, să precizeze trei deosebiri între două reliefuri marcate, să identifice două resurse de subsol care se exploatează din unităţile de relief marcate şi două ramuri industriale care utilizează resursele de subsol precizate, să numească două state admise în anul 2004 în Uniunea Europeană.

Primele rezultate de la bacalaureat vor fi afişate în centrele de examen luni, 6 iulie, şi pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Luni, între orele 8.00 şi 12.00, absolvenţii nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 7 – 9 iulie, iar pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0