160 de vitezomani, sancționați de polițiști

160 de vitezomani, sancționați de polițiști

 

 

În perioada 30 martie – 1 aprilie, peste 170 de polițiști nemțeni au acționat pentru ca cetățenii să se bucure în liniște şi siguranţă de sărbătoarea Floriilor și Paștele Catolic. De asemenea, au fost organizate, în medie pe zi, 53 de patrule, iar pentru prevenirea victimizării pe drumurile publice au acționat 19 polițiști de la rutieră, cu șase aparate radar.

Polițiștii au intervenit la 206 de evenimente, dintre care 174 au fost sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112. În urma intervenției, au fost aplanate 85 de stări conflictuale. În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 70 de infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict opt persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 434 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 82 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

„Poliția Română a continuat acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți. Pentru neregulile constatate, polițiștii nemțeni au aplicat 347 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care 161 pentru viteză și trei pentru consum de alcool. Ca măsuri complementare, au fost reținute 35 de permise de conducere, dintre care trei pentru consum de alcool și 20 pentru viteză, fiind retrase 15 de certificate de înmatriculare”, informează IPJ Neamț.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0