146 de cazuri noi de infecție COVID-19 la nivel național. Cum a evoluat numărul de cazuri în ultima săptămână

146 de cazuri noi de infecție COVID-19 la nivel național. Cum a evoluat numărul de cazuri în ultima săptămână

Dimensiune text

 

Până marți, 26 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate, a informat marți Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 146 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 181 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat marți, de 873, este cu trei mai mare decât cel din ziua precedentă.

Totodată, până marți, la ora 13, au fost semnalate cazurile a 1.210 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, care au decedat.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.067 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 576 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.287 de  persoane. Alte 75.782 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 385.728  de teste.

Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

Conform raportului supraveghere pentru săptămâna anterioară prezentat de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna 18 – 24 mai, 42,4% din totalul cazurilor se înregistraseră în Suceava, București, Neamț, Botoșani și Arad. 43,9% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, București, Galați, Arad și Hunedoara. Unul din șase cazuri a fost înregistrat la personal medical. 76,4% dintre decese au fost la persoane peste 60 ani, iar 58,7% dintre decese au fost la bărbați. 90,7% dintre decedați aveau cel puțin o  comorbiditate asociată.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0