Prima paginăSanatate

143 de noi cazuri de infecție cu COVID-19 în țară. Patru decese, între care un bărbat din județul Neamț

143 de noi cazuri de infecție cu COVID-19 în țară. Patru decese, între care un bărbat din județul Neamț

Dimensiune text

 

Până luni, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași), a informat luni Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de GCS au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La unitățile de anestezie și terapie intensivă (ATI), în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Până luni, 23 martie, la ora 13, patru persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

Primele două decese au fost înregistrate duminică, 22 martie. Un pacient în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la Spitalul Filiași și transferat în aceeași dată la Craiova, avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Al treilea deces s-a înregistrat duminică seară, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani din PIatra Neamț, care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț, confirmat pozitiv în data de 19 martie și care, în data de 20 martie, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată, arată oficialii GCS.

Al patrulea deces a fost înregistrat luni dimineață, o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie în Spitalul   Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare), fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, mai precizează reprezentanții GCS.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0