13 șoferi și-au pierdut permisul, în acest weekend

13 șoferi și-au pierdut permisul, în acest weekend

Dimensiune text

 

În weekend-ul Floriilor, poliţiştii au fost la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative. Astfel, pe lângă activitățile desfășurate în mod curent, au fost organizate 17 acțiuni și controale, fiind depistată de polițiști o persoană urmărită în temeiul legii. Au fost aplicate aproape 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei, și au fost reținute 13 permise de conducere.

Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenție rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 7 – 9 aprilie, poliţiştii au acţionat, în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică. În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 61/1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 27 pentru abaterile constatate și sancționate de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Ca măsuri complementare, au fost confiscate bunuri în valoare de 1.905 lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 118 au fost pentru viteză excesivă, două pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 172 pentru alte abateri la regulile de circulație. De asemenea, polițiștii au reținut 13 permise de conducere, dintre care trei pentru consum de alcool, unul pentru viteză şi nouă pentru alte abateri.

„Și în Săptămâna Mare, polițiștii continuă să acționeze pentru prevenirea faptelor antisociale, astfel ca sărbătorile Pascale să fie mai sigure. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0