Prima paginăSport

13 judoka romașcani s-au calificat la finalele naționale

Dimensiune text

Judoka de la Liceul cu Program Sportiv Roman pregătiți de antrenorii Constantin Ciobanu și Cristi Budoșcă au participat și obținut rezultate foarte bune la etapele zonale de la sfârșitul săptămânii trecute desfășurate la Bacău și Focșani.

 

 

13 reprezentanți ai grupării romașcane au reușit să se califice în fazele finale ale competițiilor interne, șase în ultimul act al campionatului național sub 15 ani (U15) și șapte la turneul final al naționalelor școlare, sub 18 ani (U18).

Astfel, la Bacău s-au desfășurat întrecerile fazei zonale pe Moldova în care, la U15, cel mai bun rezultat, locul I la categoria 60 kilograme, a fost obținut de Gheorghe Ciobanu. Pe locul secund s-au situat Cătălin Crețu, la 42 kilograme, respectiv Ciprian Voinea, la plus 66 kilograme. Alți trei sportivi au ocupat cea de a treia treaptă a podiumului, fiind, de asemenea, calificați în faza finală. Este vorba despre Rareș Rusu (46 kilograme), Vladimir Galiță (60 kilograme) și Cristian Oțel (plus 66 kilograme). Etapa finală a campionatului național va avea loc la Deva, în aprilie.

La Focșani s-au disputat zonalele la campionatul național școlar U18 la care, așa cum era de așteptat, Ana Maria Dascălu s-a clasat pe locul I la categoria 70 kilograme. Andrei Corduneanu (categoria 50 kilograme), Eduard Giosanu (categoria 81 kilograme) și George Nanu (plus 90 kilograme) au ocupat locul al doilea. Mugurel Hăisan (50 kilograme) și Costin Pricopie (90 kilograme) au prins ultima treaptă a podiumului, iar Răzvan Nistor (66 kilograme) s-a clasat al patrulea. Finalele naționalelor școlare vor avea loc la sfârșitul acestei luni, în 28 și 29 martie, la Miercurea Ciuc.

„Următoarea competiție cu participare romașcană va fi etapa de zonă de la Onești la U21, unde LPS Roman va avea șapte reprezentanți, câte unul la o categorie de greutate”, a afirmat Cristi Budoșcă.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0