Prima paginăSanatate

13 cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

13 cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

Dimensiune text

 

Până marți, 5 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 13.837 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate și externate, a informat marți Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 325 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 244 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat marți, de 534, este cu 13 mai mare decât cel din ziua anterioară.

Un nou deces al unui pacient din Neamț

Totodată, până marți, la ora 15.30, au fost semnalate cazurile a 841 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, care au decedat.

Unul dintre decesele asociate COVID-19 semnalate marți este al unul bărbat de 72 de ani, din județul Neamț. Acesta a fost internat în data de 26 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în secția de ATI, pentru insuficiență respiratorie și pneumopatie acută – suferind și de hipertensiune arterială, cardiopatie, diabet zaharat și neoplasm în tratament periodic din luna ianuarie. Data recoltării probei pentru infecția COVID-19 a fost în 26 aprilie, test confirmat două zile mai târziu. Din data de 29 aprilie a necesitat intubare și ventilare mecanică. Decesul pacientul s-a petrecut în data de 4 mai.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.384 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 271 în Germania, 78 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 96 de cetățeni români aflați în  străinătate, 29 în Italia, 19 în Franța, 30 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.727 de  persoane. Alte 19.748 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 205.842 de teste.

Evoluția cazurilor în ultima săptămână

Marți, autoritățile au prezentat și un raport al ultimei săptămâni referitor la evoluția infecțiilor cu coronavirusul COVID-19 pe teritoriul țării. Astfel, în săptămâna 27 aprilie  – 3 mai, 39,4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în județele Suceava, Cluj, Bacău, Vrancea și în București. 45% din totalul deceselor au fost înregistrate în județele Suceava, Galați, Mureș, Argeș și în București. Un singur județ înregistrează o incidență aparentă mai mare de 50 la sute de mii de locuitori. Unul din șapte cazuri a fost înregistrat la personal medical. 75,1% dintre decese au fost înregistrate la persoane peste 60 ani și 61,8% dintre decese au fost la bărbați, în timp ce 87,7% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o suferință gravă.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0