120 de copii din centrele de plasament, în tabără la mare

120 de copii din centrele de plasament, în tabără la mare

Bestii cu chip de om
Copiii cu rezultate bune la învăţătură din Poieniţa, răsplătiţi cu o excursie în capitala Moldovei
Abuzurile asupra copiilor pot fi prevenite cu ajutorul comunității

 

litoral16120 de copii din toate centrele de plasament din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ se află începând de joi, 21 iulie, în tabără la mare. Copiii sunt însoţiţi de 12 instructori de educaţie din centre care îi vor supraveghea pe timpul sejurului. Tabăra are loc la Eforie Sud, iar plecarea copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie a fost posibilă ca urmare a locurilor puse la dispoziţie special pentru această categorie de beneficiari de Ministerul Sportului şi Tineretului, prin intermediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Neamţ.

Astfel de tabere sociale au fost organizate şi în anii trecuţi, dar în 2016 s-a oferit un număr de locuri mult mai mare, astfel încât au putut să se bucure de câteva zile de relaxare şi distracţie cei mai buni dintre rezidenţii centrelor nemţene, toţi având media 10 la purtare şi rezultate şcolare bune şi foarte bune. În 2015, DJST Neamţ a pus la dispoziţia copiilor din centrele de plasament 70 de locuri în tabere, dintre care 50 la Oglinzi şi 20 la mare. Anul acesta, însă, oferta a fost mult mai generoasă, iar pentru cei mici plecarea spre litoral a reprezentat un moment aşteptat cu mari emoţii, mai ales că mulţi dintre ei nu mai fuseseră niciodată la mare. De zile de vacanţă pe malul mării se bucură şi copiii cu dizabilităţi din judeţ, rezidenţi în centrele de recuperare şi reabilitare.

„Anul acesta ni s-a oferit un număr mare de locuri în tabără la mare pentru copiii noştri, motiv pentru care suntem recunoscători şi le mulţumim pentru generozitate celor de la DJST Neamţ. Posibilitatea plecării în această tabără a reprezentat pentru cei mici un moment de relaxare binemeritat şi, totodată, o răsplată pentru rezultatele şcolare foarte bune. Această ieşire reprezintă o experienţă esenţială pentru o copilărie normală, care îi ajută să depăşească mai uşor situaţiile dificile cu care s-au confruntat în viaţă”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul DGASPC Neamţ.

În cele şase zile pe care le vor petrece la malul mării copiii se vor distra, se vor odihni, vor socializa, vor lega prietenii şi, lucrul cel mai important, îşi vor crea amintiri de neuitat.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!