12 tineri au susținut examenul de capacitate preoțească

Dimensiune text

Cu binecuvântarea şi sub directa coordonare a ÎPS Ioachim, în sala de conferinţe a Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din Roman, 12 tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului care doresc să primească Taina Hirotoniei au susţinut luni, 19 octombrie, examenul de capacitate preoţească din sesiunea de toamnă. Comisia a fost alcătuită din preoţi consilieri ai Centrului Eparhial din Roman şi profesori de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec” din Roman.

capacitate 02„Tinerii au susţinut o testare psihologică, apoi o lucrare scrisă la Dogmatică, Omiletică şi Istoria Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul probelor orale, tinerii au fost testaţi la Omiletică, Liturgică, Exegeza Noului şi Vechiului Testament şi Legislaţie şi Administraţie bisericească”, a explicat preot Daniel Alexandru Zamfir, consilier administrativ la Centrul Eparhial de la Roman.

Un moment important al acestui examen a avut loc în sala de consiliu a Centrului Eparhial de la Roman, unde teologii s-au întâlnit cu ÎPS Ioachim, unul dintre scopuri fiind acela de a-i cunoaşte personal pe absolvenţii institutelor teologice de învăţământ superior, dacă au chemare pentru preoţie şi pentru a le testa cunoştinţele dobândite în vederea utilizării lor în viaţa pastorală.COMENTARII

WORDPRESS: 0