12.864 de sancțiuni pentru șoferi în acest an și 955 de permise reținute, din cauza vitezei

12.864 de sancțiuni pentru șoferi în acest an și 955 de permise reținute, din cauza vitezei

 

Viteza neadaptată la condiţiile de drum sau viteza neregulamentară reprezintă cea de-a doua cauză generatoare a accidentelor de circulație produse în ultimii ani pe drumurile nemțene. În ultimii patru ani, pe drumurile publice din judeţului Neamţ au decedat 285 de persoane, iar 1.228 au fost rănite grav, în urma accidentelor de circulație, informează IPJ Neamț.

„În primele cinci luni ale anului 2017, pe raza județului au avut loc 107 accidente grave, care au avut drept consecințe decesul a 16 persoane, rănirea gravă a 110 persoane și rănirea ușoară a 55 de persoane. În această perioadă, viteza reprezintă prima cauză generatoare de accidente rutiere grave, cu 21 de accidente rutiere grave, soldate cu patru persoane decedate, 21 rănite grav şi 14 rănite ușor, ceea ce a determinat intensificarea activităților de combatere a excesului de viteză, în scopul reducerii victimizării”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

În anul 2017, au fost organizate acțiuni punctuale pentru combaterea excesului de viteză, pe principalele tronsoane cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, folosind atât aparate radar inscripționate, cât și neinscripționate, dispuse în sistem cascadă. Polițiștii Serviciului Rutier Neamț au aplicat în primele cinci luni ale anului 12.864 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut 955 de permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Totodată, activitatea de prevenire reprezintă una dintre prioritățile Serviciului Rutier Neamț, permanent fiind derulate campanii de informare a participanților la trafic, în scopul reducerii victimizării și creșterii gradului de siguranță pe drumurile publice. În anul 2017, polițiștii rutieri au participat la 84 de instructaje în unitățile școlare din județ și au elaborat Programul local de prevenire a accidentelor rutiere, care se desfășoară până în luna ianuarie 2018, cu următoarele obiective: responsabilizarea participanților la trafic în vederea adoptării unui comportament preventiv, dezvoltarea și continuarea colaborării cu alte instituții care au atribuții în domeniu, eficientizarea acțiunilor de impunere a legii, în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere, în special a celor care au drept cauză viteza excesivă și indisciplina pietonilor.

„Asigurăm cetățenii că acțiunile poliției rutiere din acest județ sunt axate pe cele două domenii de activitate, respectiv cea de prevenire și de combatere a abaterilor de la regimul circulației pe drumurile publice, ambele fiind abordate în mod egal și constant, tocmai pentru a diminua victimizarea participanților la traficul rutier”, mai precizează reprezentanții Poliției Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!