Prima paginăActualitate

11 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, aplicate marți în zonele aglomerate din Neamț

11 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, aplicate marți în zonele aglomerate din Neamț

Dimensiune text

 

Marți, 14 iulie, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 79 restaurante, terase, fastfood-uri  și societăți comerciale, informează Prefectura Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 14 iulie, 96 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, ISCTR și ARR au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate  36 de societăți comerciale, 79 la restaurante / terase / autoservire / fastfood-uri / foodstreet / alte medii de interes, o verificare la plaje / piscine / faleze / alte locuri special amenajate, o verificare în cadrul mijloacelor de transport public în comun / mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole / telecabine / telescaun etc, total mijloace de transport verificate, 126 total mijloace de transport verificate, din care: 75 mijloace de transport public în comun, 51 alte mijloace de transport, precum și 463 persoane legitimate, verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, 11 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, cinci aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public / privat / închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 1.500 de lei. În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0