1,1 milioane de euro pentru modernizarea zonei Ștrandului

Dimensiune text

Lucrările se vor realiza pe parcursul a doi ani și vor fi finanțate cu precădere din împrumutul bancar contractat de Primăria Roman. Lîngă ștrand va fi amenajată o zonă de picnic, cu grătare, foișoare și pistă de role.

 

Ștrandul Municipal ar putea fi redeschis, după nenumărate încercări și amînări, după cheltuirea a aproximativ 1,1 milioane de euro pentru reamenajarea acestei zone. Banii vor fi utilizați nu doar pentru modernizarea ștrandului, ci și pentru transformarea perimetrului situat între ștrand și rîul Moldova într-o zonă de picnic. În cadrul ședinței de joi a Consiliului Local, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a precizat că proiectul de modernizare a zonei a fost finalizat și că, spre finalul săptămînii viitoare, va fi lansată licitația pentru desemnarea firmei care va moderniza zona ștrandului.

Au fost realizate cîteva modificări ale proiectului inițial, iar săptămîna viitoare ar urma să fie lansată licitația pentru stabilirea firmei care va realiza lucrările. Nu vom moderniza doar ștrandul, ci ne vom ocupa și de zona verde din vecinătatea acestuia. În acel perimetru vom amenaja o zonă de picnic, dotată cu foișoare și grătare, dar și cu o pistă de role care o va înlocui pe cea amenajată pînă acum în parcul de la Biserica Armenească. Estimăm că toate lucrările se vor finaliza în doi ani, costul lor fiind de aproximativ 1,1 milioane de euro„, a precizat edilul.

Ștrandul Municipal nu a mai funcționat din toamna anului 2009.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Andrei 8 ani

    Sincer m-am saturat . Asta e a „mia” oara cand se renoveaza strandul :)) . Se apropie alegerile ? Vreau fapte nu doar vorbe!