Prima paginăEducatie

100 de „fumuri” mai puțin

Dimensiune text

Voluntari din cadrul Asociației „Mușatinii” au desfășurat luni o campanie împotriva fumatului.

Elevii voluntari din cadrul Asociației „Mușatinii” au încercat, miercuri, în cadrul campaniei „Alege viața”, să convingă fumătorii să renunțe măcar la o țigară. Campania s-a desfășurat atît în Colegiul Național „Roman-Vodă”, de unde provine majoritatea voluntarilor, cît și în cîteva locuri aglomerate din oraș, la spital, la judecătorie, adresîndu-se atît tinerilor, cît și fumătorilor „cu experiență”. Tinerii le-au oferit acestora cîte un măr, cerînd, în schimb, o țigară. Chiar dacă nu toți cei abordați au răspuns inițiativei, la finalul acțiunii bilanțul a fost pozitiv: 100 de țigări înlocuite cu 100 de mere.

„Am fost întîmpinați și cu refuzuri diverse, de la «nu fumez» venit din partea unor persoane pe care le-am văzut punînd apoi imediat țigara în gură, pînă la «nu fac nici un schimb, țigările sînt scumpe». Dar, faptul că 100 de persoane au înțeles mesajul campaniei noastre ne dă speranțe să continuăm și cu alte activități, prin care să trezim interesul comunității”, a spus profesorul Ovidiu Albert, coordonatorul grupului de voluntari.

Aceasta a fost prima acțiune a Asociației „Mușatinii”, înființată în luna martie, și va fi continuată vineri de o acțiune caritabilă, derulată sub emblema „Săptămînii voluntariatului”.

„Ajutați de doi voluntari francezi, membrii asociației noastre vor pregăti brioșe, pe care, apoi, le vom vinde. Fondurile adunate în cadrul acestui demers vor fi donate unui copil care are mare nevoie de ajutor”, a spus profesorul Albert.

Asociația „Mușatinii” reunește, în acest moment, 40 de elevi și este deschisă în continuare tuturor tinerilor, din oraș, indiferent de liceul în care învață, care vor să se implice în activități de voluntariat.

„Deși comparația poate părea deplasată, noi ne dorim să fim echivalentul unui serviciu de urgențe, să putem răspunde oricînd la o solicitare venită din oraș, atunci cînd va fi nevoie de voluntari pentru o acțiune. Ne dorim, de asemenea, să-i învățăm pe tineri să scrie proiecte, dar și să le pună în practică, iar noi, adulții care coordonăm asociația, să avem doar rol consultativ”, a spus Ovidiu Albert.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Saracii copii, rup chistoacele de tigari in TP sau Terra Peutique..:)) Hasta la Roman Vodka!