Prima paginăNeamt

100 de copii așteaptă donatori în prima zi de școală

Dimensiune text

În cadrul proiectului „Fii voluntar în prima zi de școală”, ISJ caută sponsori dispuși să ofere trusouri de școală copiilor din familii cu mijloace materiale reduse.

 

Aproape 100 de copii din județ, care au avut ghinionul de a se naște într-o familie săracă, așteaptă un voluntar care să le înfrumusețeze prima zi de școală. Proiectul „Fii voluntar în prima zi de școală” a fost inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Neamț în scopul de a crea o punte între copiii care au mare nevoie de ajutor și voluntari, oameni ai școlii, oameni de afaceri sau simpli membri ai comunității, dispuși să le dea o mînă de ajutor pentru a-și completa trusoul.

În baza noastră de date se află, pînă acum, în jur de 100 de copii proveniți din familii defavorizate care au nevoie de ajutor. Sper că cei mai mulți dintre ei vor avea alături, în prima zi de școală, nu doar familia, ci și oameni de bine care să-i ajute. Am fost bucuroasă să constat că apelul pe care l-am făcut către comunitate, indiferent de zona județului, a fost receptat și am fost sunați la sediul inspectoratului școlar de oameni care nu și-au dezvăluit identitatea, dar care ne-au cerut să-i punem în legătură cu acești copii din baza noastră de date. Chiar dacă nu vom reuși să găsim voluntari pentru toți copiii pînă pe 17 septembrie, îmi doresc să țin deschis acest proiect și să dăm și mai tîrziu ocazia celor interesați să ajute, nu doar cu prilejul zilelor de sărbătoare, de Moș Nicolae sau de Crăciun„, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță, inițiatoarea proiectului.

Primele cadouri din cadrul proiectului „Fii voluntar în prima zi de școală” s-au împărțit deja în comuna Stănița. Mihaela Ghioancă a primit trusoul de școală din partea familiei preotului Cîrlescu, Ionuț Boghian, din clasa a VII-a, a primit cadoul din partea familiei Elena și Neculai Cuibari, iar Adelina Mălău a fost pregătită de grădiniță de profesoara Cristina Grăjdeanu. „Mă bucur că nu doar unul, ci trei copii dintr-o școală au putut fi ajutați și sper ca acest gest să fie un imbold pentru cei care vor să ajute„, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0