Prima paginăEducatie

1.500 de euro pentru elevii cu idei

Dimensiune text

Elevii de la clasa I până la cei de clasa a VIII-a, care demonstrează că pot face un plan viabil de afaceri, își pot pune în practică ideile participând la competiția „Pușculița cu idei”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR).

 

 

Competiția urmărește promovarea educației financiare și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor din învățământul primar și gimnazial, solicitând, totodată, creativitate și originalitate. Elevii, alături de profesorii coordonatori, vor fi invitați să realizeze o pușculiță cât mai creativă și originală, un plan de afacere menit să strângă fonduri pentru a acoperi o nevoie identificată în școala lor sau în cadrul comunității locale și un eseu sau scenariu care să justifice ideea de afacere. În urma jurizării, BCR și MEC vor alege trei câștigători, care vor primi 500, 1000 și respectiv 1500 de Euro.

Premiile în bani vor fi folosite de către câștigători pentru a pune în practică ideea de afacere. Competiția elevilor face parte din proiectul educațional „Fabuloasa lume a banilor”, care are drept scop să-i învețe pe copii noțiuni financiare de bază și să-i ajute să-și însușească un comportament financiar responsabil și să-și construiască o imagine obiectivă asupra banilor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0