1.000 de lei, prețul unei toxiinfecții alimentare

Dimensiune text

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a finalizat ancheta în cazul toxiinfecției alimentare înregistrate la sfîrșitul săptămînii trecute la mănăstirea Tazlău.

 

Atunci, cu ocazia hramului mănăstirii, a fost organizat un praznic la care au participat peste 200 de persoane, iar 30 dintre acestea au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.
Ancheta desfășurată de către DSP Neamț a stabilit cu certitudine faptul că sursa toxinfecției alimentare a fost un stafilococ, iar calea de transmisie a toxiinfecției a fost manipularea alimentelor.
Toate cele 15 coproculturi prelevate de noi au ieșit negativ la testele pentru Salmonella. Aceasta înseamnă că singura cauză a toxinfecției alimentare este stafilococul. Inspectorii noștri vor amenda mănăstirea pentru nerespectarea normelor de igienă și punerea în pericol a sănătății publice. Amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, dar, cel mai probabil, se va merge pe limita minimă a amenzii„, a declarat medicul Daniela Marcoci, director adjunct al DSP Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 0