1.000 de cărţi pentru biblioteca din Bîra

Dimensiune text

Cărţile sunt oferite de Fundaţia „Mereu Aproape”, pentru un proiect care urmăreşte încurajarea lecturii în rândul copiilor din comună.

Biblioteca din localitatea Bîra va primi 1.000 de cărţi, în cadrul concursului de proiecte „Books 4 youth II”, derulat de Fundaţia „Mereu Aproape”. Biblioteca din Bîra se află printre cei 70 de beneficiari ai programului de granturi, din peste 500 de aplicanţi – ONG-uri, instituţii de învăţământ, instituţii de cultură şi alte entităţi non-profit din ţară sau din străinătate, cu personalitate juridică. Au fost acceptate proiecte în care cărţile sunt oferite ca premii pentru diverse concursuri şi competiţii, pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor şi a tinerilor, în vederea frecventării şcolii, pentru programe şi acţiuni educative şi culturale.

bira 2„Prin proiectul nostru intitulat «Biblio-dex, biblio-doom, biblio-terapie», am susţinut dotarea bibliotecii comunale din Bîra cu volume necesare elevilor. Vom primi 1.000 de volume, autori români şi străini, ce vor fi folosite de copii în cadrul activităţilor propuse în proiect. Cărţile vor sosi în două tranşe, până la sfârşitul lunii octombrie. Preluarea şi transportul pachetelor de cărţi de la depozitul din Bucureşti va fi făcută pe cheltuiala noastră, aşa cum prevede regulamentul”, a precizat bibliotecara Mimi Gherasim.

Cele 1.000 de cărţi se vor alătura fondului de carte existent în bibliotecă, de peste 10.000 volume.

În cadrul bibliotecii comunale din Bîra a fost înfiinţat, în 2010, un Centru Biblionet, frecventat de localnicii de toate vârstele. Dacă elevii vin la Centrul Biblionet pentru a-şi face temele, pentru a naviga pe internet sau pentru a lua legătura cu părinţii din străinătate, adulţii sunt interesaţi de depunerea de cereri de finanţare către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Câştigătorii nemţeni ai concursului de proiecte „Books 4 youth II”, derulat de Fundaţia „Mereu Aproape” sunt: Școala Gimnazială din Gherăeşti, pentru proiectul „Cartea – izvor de învăţătură, educaţie şi cultură”, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani („Cărţile – mereu aperoape”), „Biblioteca din comuna Zăneşti” – („Și eu vreau să citesc”), Școala Gimnazială „I.I. Mironescu” din Tazlău („Ziua cărţii din fiecare zi”) şi Casa Corpului Didactic Neamţ („Lectura începe cu a, b, c”).

Mimi Gherasim este şi câştigătoarea premiului I pentru aplicaţia „Economisesc şi câştig cu Biblionetul în comuna mea”. Premiul a fost câştigat, anul trecut, de IREX România, organizaţia care implementează Programul Biblionet în ţara noastră, în cadrul unei campanii de promovare a exemplelor de bune practici. Premiul a fost acordat la secţiunea biblioteci comunale, pentru tema „Agricultura”.COMENTARII

WORDPRESS: 0